ICT en Techniek

Wat moet u weten over retail ERP software?

dinsdag, 7-7-2020  

Voor het goed kunnen functioneren van een bedrijf is het belangrijk dat de software die door de werknemers in het bedrijf ook goed te gebruiken is. Het beste is vaak om software te hebben die verschillende applicaties of informatiebronnen kan samenvoegen zodat alle informatie dat nodig is toegankelijk is voor de werknemers via een enkele interface. Deze oplossing van een volledig geïntegreerde ERP oplossing is waarschijnlijk iets waar elke enterprise retailer van droomt. Als u ook zo’n soort software zoekt, dan kunt u misschien een uitweg vinden bij Novulo. Zij bieden een flexibele retail ERP software aan dat verschillende applicaties kan combineren. Deze applicaties kunt u dan zelf uitkiezen. 

Retail ERP software: wat is het en hoe werkt het?

ERP software is een verkortte naam voor Enterprise Resource Planning software. Zulke ERP software is speciaal gericht op het samenbrengen van meerdere gegevens van verschillende afdelingen binnen een bedrijf in een enkele applicatie. Deze gegevens betreffen dus data over logistiek, productie en de administratie. Voor de retail is dit specifiek data over het productassortiment, verkoopcijfers en lopende kortingsacties. Vooral een groot voordeel van retail ERP software is dat deze software een aantal bedrijfsprocessen die veel tijd kosten automatiseert. Dit resulteert dan in een hogere arbeidsproductiviteit en ook in lagere terugkerende kosten. Nu veel retail marges onder druk staan kan zo’n retail ERP software een echte uitweg bieden. Om aan de gang te gaan met ERP software is het al genoeg om eenmalig data in te voeren. Dit verkleint de kans op fouten en zorgt dan voor meer tijd voor andere soort werkzaamheden. 

Veel ERP systemen hebben echter toch nog problemen. Vaak bestaan ERP systemen uit meerdere software pakketten die op een complexe manier aan elkaar moeten worden gekoppeld. Dit zorgt vaak voor een minder functionele enterprise. Ook detailorganisaties die verschillende vestigingen hebben die werken als zelfstandige bv’s hebben soms onnodige problemen door een verkeerde retail ERP software. Het centraal inkopen en de automatisering van de afhandeling hiervan tussen het centraal distributiecentrum, en de winkels is vaak alsnog een enorme opgave. Flexibele software is juist nodig voor dit soort dingen. 

De oplossing van Novulo

Novulo biedt een oplossing voor deze problemen. Novulo biedt een flexibele retail ERP software aan. Een aantal kenmerken en functionaliteiten van deze software zijn als volgt:

  • De retail ERP software combineert ERP-gegevens in real time met gegevens uit onder andere POS- en PIM applicaties.
  • Doordat de software flexibel is, kan het meegroeien met de behoeften van elke organisatie.
  • De software zorgt voor een efficiënte inrichting van bedrijfsprocessen en zorgt ervoor dat de losse Excel-sheets niet meer gebruikt hoeven worden.
  • Er hoeft niet steeds weer een nieuwe zoektocht worden uitgevoerd voor oplossingen voor problemen
  • De software werkt met Architected model-driven development, afgekort AMD. 
  • Door middel van AMD is het mogelijk om uit honderden componenten te kiezen en deze te integreren in een enkele applicatie. Deze applicatie zal vanuit elk gewenst apparaat toegankelijk zijn mits er internetverbinding is. 

Zoekt u dus naar een flexibele retail ERP software dat niet constant vereist dat er naar oplossingen wordt gezocht van nieuwe of terugkerende probleem? Dan is de retail ERP software misschien iets voor u. Met een hogere functionaliteit van uw enterprise als gevolg, is Novulo’s retail ERP software zeker een blik waard!  


Comments are closed.