Nieuws

Hoe kun je makelaars vergelijken?

vrijdag, 19-2-2021  

Wil jij je huis gaan verkopen? Dan is makelaars vergelijken zeker iets wat jij moet doen. Maar waar moet je nu op letten? Dat is nog wel iets wat lastig is. Sowieso wil je ze natuurlijk op prijs vergelijken, maar meestal hebben makelaarskantoren geen tarieven op hun website vermeld staan. Dat maakt het lastig om zelf een vergelijking te kunnen maken. verkoopmakelaaroffertes.nl helpt jou met makelaars vergelijken door voor jou verschillende offertes op te vragen. Zo weet je in ieder geval welke makelaar voordelig is in jouw situatie en welke juist heel duur.

Waarop makelaars vergelijken?

We schreven zojuist al dat er verschillende punten zijn waarop jij makelaars vergelijken kunt. Wat zijn die punten nu precies? Je kunt ze tegen elkaar afzetten wat betreft:

  • locatie waar ze gevestigd zijn en regio waar ze kennis van hebben
  • tarieven die ze hanteren
  • het gevoel of de klik die jij met hen hebt

Dit laatste lijkt misschien een wat triviaal punt, het gaat immers om een zakelijke transactie, is het dan van belang dat je een goed gevoel bij de makelaar hebt? Ja, dat is het zeker. Je zult immers vaak met elkaar contact hebben en de makelaar zal waarschijnlijk ook meerdere keren bij jou thuis komen, bijvoorbeeld om geïnteresseerde kopers rond te leiden. Dan is het wel zo prettig als jullie het goed met elkaar kunnen vinden. Maar dit is niet het eerste punt waarop je makelaars vergelijken gaat. Het eerste punt om aan te denken is de regio waar het kantoor gevestigd is. Een lokaal kantoor heeft immers meer kennis van de plaatselijke huizenmarkt en kan daardoor ook beter inschatten wat jouw verkoopkansen zijn en welke vraagprijs reëel is. Daarnaast is het natuurlijk ook prettig dat iemand in de buurt gevestigd is, zodat je even naar het kantoor kunt rijden om te overleggen met elkaar. Dit is dus zeker iets om in het oog te houden als je makelaars vergelijken gaat.

Tarieven

Maar het belangrijkste punt zal voor veel mensen toch de hoogte van de tarieven zijn, dat is het punt waarop zij makelaars vergelijken willen. Tegelijkertijd is dat ook een lastig punt, omdat makelaarskantoren hun tarieven vaak niet openbaar maken op bijvoorbeeld hun website. Je kunt natuurlijk contact met ze opnemen en ze vragen naar de kosten die zij berekenen, maar als je dat voor alle makelaardijen in de buurt moet doen, ben je nog wel een tijdje zoet. Gelukkig kan dit een heel stuk gemakkelijker! Namelijk door te kiezen voor makelaars vergelijken via verkoopmakelaaroffertes.nl. Dit werkt heel eenvoudig, jij geeft op de website jouw adresgegevens door en zij sturen vervolgens jouw aanvraag door naar verschillende makelaardijen in jouw regio. De verschillende kantoren stellen offertes op en deze krijg jij toegestuurd. Zo kun je heel eenvoudig de kosten op een rijtje zetten. En let op, daar kunnen best grote verschillen in zitten. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met dat sommige kantoren met een vast tarief werken, terwijl anderen voor de kosten een percentage van de verkoopprijs rekenen. Met de hulp van verkoopmakelaaroffertes.nl kun je zo gemakkelijk de tarieven van verschillende makelaars vergelijken en achterhalen welke voordelig zijn. Dan kun je daarna contact met ze leggen om te kijken of je een prettig gevoel bij het kantoor hebt.


Comments are closed.