Mens en gezondheid

Zo creëert u een schone omgeving in het productieproces

zondag, 24-2-2019  

Voor veel bedrijven is het belangrijk dat er een schone omgeving in het productieproces wordt geboden. Dit heeft te maken met de productie van zeer fragiele onderdelen of in processen waarbij hygiëne een zeer belangrijk punt is. U kunt hierbij denken aan de productie van bijvoorbeeld medicijnen, maar ook van microchips of andere gevoelige apparatuur. Daarbij is het belangrijk dat een schone omgeving in het productieproces aanwezig is en dat wordt vaak geboden in de vorm van een zogeheten cleanroom. Dit is een schone omgeving in het productieproces die zodanig wordt geïnstalleerd dat de kamer ultra schoon en stofvrij is voor hij in gebruik genomen wordt en er stofarm gewerkt kan worden. Een cleanroom is een zeer bekend begrip in bijvoorbeeld de ruimtevaart, de biotechnologie en in de farmaceutische industrie. Ook in de voedingsmiddelenindustrie wordt deze schone omgeving in het productieproces steeds vaker toegepast. Het creëren van een cleanroom is echter een specialistische klus die u niet gemakkelijk zelf klaart. ClimaTech heeft zich er juist in gespecialiseerd om een schone omgeving in het productieproces te creëren bij zeer veel bedrijven. ClimaTech houdt zich bezig met maatwerk, voor het ontwikkelen van een cleanroom op elke wenselijke locatie. Het is geen installateur van voorgefabriceerde oplossingen, maar er wordt met u meegedacht over de beste oplossing bij u in het productieproces. Denkt u aan:

  • De locatie waar de cleanroom komt
  • In welke fase of fases van het proces de ruimte komt
  • Welke producten hierin geproduceerd gaan worden
  • Hoe uw medewerkers ermee omgaan

Er komt meer kijken bij het creëren van een schone omgeving in het productieproces dan u denkt.

Een schone omgeving in het productieproces laten bouwen

In veel industrieën ontkomt u er niet meer aan om een cleanroom aanwezig te hebben om één of meerdere fases in uw productieproces stofvrij te kunnen laten plaatsvinden. Het is dan ook een investering die zichzelf terugverdient als u die direct goed aanpakt. ClimaTech heeft de kennis en ervaring die u nodig heeft om een schone omgeving in het productieproces aan te brengen en daardoor kunnen zij zo goed maatwerk leveren. Aan alles wordt gedacht om de aspecten die nodig zijn voor het creëren van een cleanroom samen te brengen. Dit betekent ook dat er gebouwd wordt volgens geldige wet- en regelgeving. Door alle restricties die aan een cleanroom verbonden zijn samen te brengen met de wensen en eisen die u als producent heeft aan deze schone omgeving in het productieproces wordt de basis gelegd om verder te werken naar de creatie van een cleanroom die voor uw medewerkers ook zeer gebruiksvriendelijk is. Productiviteit en efficiëntie zijn erg belangrijk, net als het behalen van de hoogste kwaliteit van uw producten. De oplossingen die ClimaTech voor u kan leveren zorgen ervoor dat op al deze fronten en meer het beste rendement wordt behaald.

De dienstverlening van ClimaTech

Wilt u een schone omgeving in het productieproces van uw organisatie aanbrengen, maar heeft u er nog geen volledig beeld bij hoe dit binnen uw bedrijf kan worden toegepast? Ontdek dan de werkwijze van ClimaTech zoals die staat omschreven op climatech.nl. U bent bij deze leverancier van cleanrooms op maat aan het juiste adres voor goed en vakgericht advies. Dit bedrijf kan voor u het ontwerp van de schone omgeving in het productieproces verzorgen en deze omgeving voor u realiseren. Daarnaast hebben cleanrooms altijd onderhoud en validatie nodig. Dit maakt onderdeel uit van de service die ClimaTech levert, zodat u er altijd van verzekerd bent dat u een optimale schone omgeving creëert voor de productie binnen uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op, ClimaTech helpt u graag verder.


Comments are closed.