Vrije tijd en Hobby

Welke e-sigaret moet ik kopen?

zaterdag, 13-7-2019  

Stoppen met roken is lastig. Dit kunnen eigenlijk alle rokers wel bevestigen, waaronder ik zelf. Ik heb eigenlijk mijn hele leven gerookt en ik had al zoveel vruchteloze pogingen om te stoppen gedaan dat ik het bijna had opgegeven. Dit zou nooit werken. Totdat ik bij EA-sigaret een e-sigaret kocht! De beste keuze die ik ooit heb kunnen maken. Ik was er eerst een beetje sceptisch over. Ik wilde echt stoppen en helemaal niet meer roken, niet overgaan op een elektrische sigaret om vervolgens daar aan verslaafd te zijn. Ik wist echter niet precies hoe een e-sigaret werkte, want dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Toen ik besloot om een elektrische sigaret aan te schaffen wist ik niet goed welke ik dan moest kopen, hoeveel nicotine ik erin moest doen en hoe ik dit moest aanpakken in combinatie met stoppen met roken. Gelukkig bood de website van EA-sigaret mij genoeg informatie om al mijn vragen te beantwoorden! Je kunt je eerst op je gemak inlezen over dit onderwerp en vervolgens kun je gemakkelijk en snel online de e-sigaret bestellen die bij jou past.

Ik ben na jaren eindelijk van mijn verslaving af, nu jij nog!

Welke e-sigaret past bij mij?

Wanneer je nog nooit van je leven een e-sigaret hebt vastgehouden, is het misschien moeilijk om de juiste keuze te maken. Want waar moet je op letten bij de aanschaf van een dergelijke sigaret?

Daarom hier kort op een rijtje welke soorten elektrische sigaretten bij EA-sigaret te koop zijn, zodat jij kiest voor de elektrische sigaret die bij jou past. Je kunt kiezen uit de volgende soorten:

  • De eenvoudige e-sigaret MTL – Dit is een elektrische sigaret die makkelijk in gebruik is. Zonder enige voorkennis kun je al gebruik maken van deze sigaret. Ook in het onderhoud, het navullen en het bijvullen is dit een gemakkelijk model.
  • De POD elektrische sigaret – Dit is een klein handzaam model die net als de MTL makkelijk in gebruik is. Echter, omdat het om een klein model gaat, zit er ook een kleine batterij in en daarom is deze soort vaak niet geschikt voor de gemiddelde roker die net is over gestapt. 
  • De DL (Subohm) – DL staat voor Direct Lung, wat inhoudt dat je direct naar je longen inhaleert. Deze e-sigaret is zeer geschikt voor zware rokers of de ervaren elektrische rokers die graag meer damp willen produceren bij het elektrisch roken. 
  • De MOD / Boxmod – De MOD is een wat ingewikkelder apparaatje met verschillende instelmogelijkheden. Dit model is daarom ook niet aan te raden voor beginners. 
  • De cartridge elektrische sigaret – Dit laatste model is de klassieke e-sigaret en lijkt in vorm ook het meest op de normale sigaret. Er zit vaak een klein batterijtje in, maar daar tegenover staat dat je hem niet hoeft bij te vullen met een e-liquid. 

Hoe werkt het?

Als beginner vraag je je misschien af hoe een e-sigaret precies werkt, want er komt natuurlijk geen echte rook uit een elektrisch apparaatje. Wanneer er wel rook uit je elektrische sigaret komt is deze hoogstwaarschijnlijk kapot! De rook die uit een e-sigaret komt is eigenlijk damp. Je vult hem aan met een vloeistof, e-liquid genoemd, en deze vloeistof adem je verdampt in. Het elektrisch roken heet daarom ook wel dampen of vapen. Je kunt kiezen voor een e-liquid met of zonder nicotine, veel mensen “dampen” namelijk ook gewoon voor de lol en niet omdat ze verslaafd zijn. Als je wilt stoppen met roken dan kun je het nicotinegehalte in je vloeistof langzaam afbouwen totdat je nicotinevrij bent. Het is in ieder geval het proberen waard!


Comments are closed.