Nieuws

Wat zijn de 3D printers prijzen?

dinsdag, 7-4-2015  

De afgelopen tijd hoor je steeds vaker mensen praten over de mogelijkheden van 3D printers. Met een 3D printer kan je namelijk alles maken wat je maar wil. Er zijn nu al heel veel printers op de markt voor particulieren en de 3D printers prijzen zijn niet eens hoog meer. De 3D printers prijzen blijven dalen, net als de materialen die ervoor gebruikt worden. Deze trend zet zich natuurlijk alleen maar sterker voort naarmate meer mensen met dit soort printers zullen gaan werken. Ze kunnen dan in steeds grotere getallen worden geproduceerd, evenals de materialen die ervoor gebruikt worden. De 3D printers prijzen zijn voor veel mensen echter nog een erg onbekend terrein. Het is daarom ook moeilijk voor veel mensen om wijs te raken uit alle mogelijke opties die er zijn qua printers betreft. Wij weten dat 3D printers prijzen heel erg betaalbaar kunnen zijn, het is echter wel belangrijk dat je weet waar je naar deze apparaten moet zoeken. Als je gewoon de eerste de beste aanschaft dan is de kans groot dat je geen goede deal maakt. Je kunt kiezen voor een goedkopere versie die dan minder kan of voor een duurdere die zich juist kan terugverdienen op de lange termijn. Wij kunnen u in ieder geval al vertellen dat de tijd dat 3D printers prijzen onbetaalbaar waren voorbij is. Als je een beetje geld opzij zet kan in principe iedereen een basis printer kopen.

Een vlucht door de verschillende 3D printers prijzen

Het is dan misschien wel zo dat de 3D printers prijzen enorm zijn gedaald de laatste jaren. Toch is het nog heel belangrijk om de optimale prijs kwaliteit balans te vinden bij het kopen van een 3D printer. In dit artikel zullen wij u wegwijs maken door de wonderlijke wereld van de 3D printers en u helpen bij het kopen van een goede en goedkope printer. Wij zullen nu voor u enkele goedkope en enkele duurdere printers bespreken met de bijbehorende 3D printers prijzen en eigenschappen. Er zit een enorm verschil tussen de goedkoopste en duurste 3D printers prijzen. Dit kan namelijk wel lopen van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. het is dus erg belangrijk om voor jezelf te beslissen wat je met de printer wil gaan doen en dus hoeveel hij waard is. Als je hem gewoon wil gebruiken omdat je af en toe iets grappigs thuis wil printen dan is het misschien de beste keuze om een erg goedkoop model te kopen. Een nadeel hiervan kan echter zijn dat hij sneller kapot gaat en dat hij minder opties heeft. Als je aan de andere kant een bedrijfje wilt beginnen en dagelijks vele modellen wilt gaan printen, dan kan het een verstandigere keuze zijn om een duurder model aan te schaffen. Deze hebben vaak een langere levensduur en hebben meer functies waardoor je hem voor meer dingen kunt gebruiken. Een van de printers met de aller laagste 3D printers prijzen die wij kennen is de RepRapen. Dit is een relatief simpel en klein model. Er kunnen dus ook geen grote prints mee worden gemaakt. Deze zijn al vanaf 350 euro aan te schaffen. Een vergelijkbaar model is de Printrbot. Deze is vergelijkbaar in de 3D printers prijzen maar ook qua eigenschappen. Het verschil tussen de twee is dat de eerste een bouwpakket is en de andere in zijn geheel verkocht wordt. Het hangt dus van jou voorkeur en kennis af wat voor model je wil kopen. Wanneer je gaat kijken naar de professionelere modellen kom je al snel bij de hogere 3D printers prijzen. Vroeger werden deze modellen enkel door bedrijven met een groot kapitaal aangeschaft. Maar tegenwoordig kunnen ook kleinere bedrijfjes ze betalen. Een goede 3D printer om mee te beginnen is de Leapfrog Creatr. Een groot voordeel van deze printer is dat je hem binnen 30 minuten in elkaar kan zetten en dan klaar is voor de stad. Deze printers kan je al vanaf 1500 euro aanschaffen. Een nadeel is echter dat hij veel lawaai maakt. Als je een stillere printer wil dan is de Felix misschien iets voor jou. Deze printer kan je al vanaf 1700 euro aanschaffen. Hij is gemaakt door een Nederlands bedrijf en kan verkregen worden in een bouwpakket zowel als in een al complete versie. Zoals gezegd staat de Felix vooral bekend om hoe weinig geluid hij maakt. Als je hem dus nodig hebt in een ruimte waar veel mensen werken kan het een hele goede optie zijn, hij stoort dan niemand. Een ander groot voordeel van deze printer is dat hij heel eenvoudig te bedienen is met de bijgeleverde software.

De printers op een rijtje

We hebben hierboven enkele tips gegeven waar jullie rekening mee kunnen houden bij het aanschaffen van een 3D printer. Zoals we hebben uitgelegd lopen de 3D printers prijzen enorm uit elkaar. Maar over het algemeen zijn ze veel meer betaalbaar geworden door de jaren heen. de printers die wij hebben besproken zijn:

  • RepRapen
  • Printrbot
  • Leapfrog Creatr
  • Felix

De eerste twee zijn goedkope modellen en de laatste twee wat duurdere professionele versies. Elke printer is in principe een goede keus, het hangt gewoon af aan de dingen die je ermee wil doen. Doe dus je voordeel aan onze uitleg en kijk waar jij de 3D printer voor wil gebruiken. We wensen jullie veel succes met de zoektocht naar een printer.


Comments are closed.