Nieuws

Variëren met biologische geitenkaas

zaterdag, 21-11-2015  

Voor je gezondheid is het erg belangrijk om volop te variëren met verschillende ingrediënten voor maaltijden. Een van de dingen die zeker niet mag ontbreken in een gevarieerd menu, is een lekkere biologische geitenkaas. Met deze kaas kun je heel veel verschillende soorten maaltijden creëren, waarvan de meest bekende natuurlijk een salade met geitenkaas is. Alleen met sla en een goed geitenkaasje kun je al heel veel kanten op. Zo kun je eens een keer variëren met verschillende soorten sla of juist kiezen voor slechts één slasoort. Ook kun je de biologische geitenkaas in je salade natuurlijk met heel veel andere soorten ingrediënten combineren. Voor een mediterrane salade kun je bijvoorbeeld eens kiezen voor gedroogde tomaten en olijven, voor een meer Griekse salade combineer je de kaas en sla met noten en een goede dressing. Maar je kunt biologische geitenkaas uiteraard op veel andere manieren aan je menu toevoegen. Een klassieker is bijvoorbeeld een luxe broodje met plakjes van deze kaas en hierop walnoten en honing. Dit geeft een zeer prettige smaakcombinatie. Biologische geitenkaas is bovendien niet alleen koud te gebruiken, het doet het ook zeer goed in warme gerechten. Zo is het een zeer geschikt ingrediënt voor een quiche, bijvoorbeeld in combinatie met tomaat en basilicum. Maar het doet het ook erg goed in ovenschotels. Daarnaast is deze kaassoort ook een zeer goede toevoeging voor op de kaasplank. De zachte smaak ervan steekt goed af tegen de krachtigere smaken van bijvoorbeeld een extra oude kaas. Natuurlijk kun je biologische geitenkaas ook gewoon op je boterham gebruiken, zonder extra toevoegingen. Of serveer het eens bij de borrel, in combinatie met een toastje vormt het een lekker hapje bij een glas wijn of een bijzonder biertje. Wat het moment van de dag ook is en of je nu iets warms of kouds wilt eten of wilt borrelen, een geitenkaasje past er altijd bij.

Glutenvrije, vegetarische en biologische geitenkaas

Wil je dierlijke producten gaan kopen, dan heeft het natuurlijk altijd de voorkeur om te kiezen voor biologische varianten. Waarom is dat nu zo, waarom zou jij kiezen voor een biologische geitenkaas en niet voor een gewone variant? Een biologisch product moet aan veel verschillende eisen voldoen, waar zowel mensen als dieren blij van worden. Zo zijn er voor biologische producten regels over hoeveel bewegingsvrijheid de dieren minimaal moeten hebben. Kies je dus voor een biologische geitenkaas, dan weet je zeker dat de geiten die de melk hiervoor geleverd hebben een fijn leven hebben. Zij hebben een prettige schuur en een ruime buiten om zich heerlijk uit te kunnen leven. Geen levend wezen vindt het immers prettig om de hele dag maar binnen te staan, opgepropt met soortgenoten. Daarnaast worden er ook strenge regels gesteld met het oog op het gebruik van medicijnen. In de reguliere veehouderij is het de gewoonte om preventief antibiotica aan de dieren te geven, maar deze stoffen komen via melk, vlees en kaas natuurlijk dan ook in ons lichaam terecht. In de biologische industrie is dit niet toegestaan. Je kunt dus met een gerust hart een biologische geitenkaas eten zonder dat je bang hoeft te zijn dat je via een omweg antibiotica in je lijf krijgt. Kies je voor de biologische geitenkaas van Happy Goat, dan profiteer je ook nog eens van het feit dat deze vegetarisch en glutenvrij is. Veel mensen denken dat kazen altijd vegetarisch zijn, maar dat is niet het geval. Er wordt voor de bereiding namelijk gebruik gemaakt van stremsel, wat ervoor zorgt dat het product niet meer geheel vegetarisch is. Bij de biologische geitenkaas van Happy Goat wordt er echter gebruik gemaakt van een vegetarisch stremsel. Daarnaast is de enige andere toevoeging zuursel en verder niets dan heerlijk romige geitenmelk. Met recht een puur en eerlijk product dus!

Spread the goodness

De slogan van Happy Goat is: Spread the Goodness! Vanwaar nu deze slogan? In de eerste plaats natuurlijk omdat zij enkel biologische geitenkaas produceren en, zoals we hierboven gezien hebben, is dit beter voor zowel degenen die de kaas eten als de geiten die voor de melk gehouden worden. Maar er is nog een reden waarom hun biologische geitenkaas goed is en dat is vanwege het feit dat deze geproduceerd wordt op twee zorgboerderijen. Mensen met een zorgvraag, die niet zomaar ergens aan het werk kunnen gaan, krijgen op deze boerderijen de kans om aan de slag te gaan. Het werken met dieren is voor deze mensen vaak erg prettig en bovendien kunnen zij zich zo nuttig maken, wat hen een goed gevoel geeft. Naast werken op deze zorgboerderijen, kunnen zij er eventueel ook wonen in de speciale appartementen. Ook daarom is de biologische geitenkaas van Happy Goat dus een goede keus. Het ‘goodness’ uit de slogan komt dus van het feit dat:

  • de kaas biologisch gemaakt wordt, met aandacht voor de natuur en de dieren
  • mensen met een zorgvraag er aan het werk kunnen
  • het product geheel vegetarisch en glutenvrij is, waardoor het door veel mensen met een gerust hart gegeten kan worden

Vanwaar nu het ‘spread’ in de slogan? Dit heeft te maken met het feit dat hun biologische geitenkaas goed smeerbaar is. Dit maakt het zeer geschikt voor gebruik op toastjes of brood, maar natuurlijk is het ook heel goed te gebruiken in veel verschillende andere gerechten. Ben je enthousiast? Happy Goat biologische geitenkaas is te krijgen in de smaakvarianten naturel, honing-vijg en groene kruiden.


Comments are closed.