Mens en gezondheid

Seniorenstoel

donderdag, 29-11-2018  

Als je ouder wordt, dan gaan veel dingen steeds moeilijker. Een seniorenstoel kan je helpen om in ieder geval het zitten en opstaan iets minder lastig te maken! Het klinkt misschien wat vreemd voor lezers die nog niet zo oud zijn, maar op een gegeven moment in je leven kan zelfs zitten lastig worden. Alles in je lichaam wordt immers wat stijf en je krijgt eerder last van je gewrichten. Een verkeerde zithouding is natuurlijk je hele leven lang geen aanrader, maar op latere leeftijd helemaal niet meer, dan kun je echt pijnklachten krijgen. Een seniorenstoel is zo ontworpen dat deze een optimale zithouding biedt. Het ontwerp is ergonomisch, waarbij bepaalde onderdelen naar eigen voorkeur te stellen zijn. Zo kan de lendesteun in hoogte en in dikte versteld worden, zodat dit onderdeel perfect aansluit bij jouw lijf en de stoel op deze manier een zo optimaal mogelijke ondersteuning biedt. Ook kan een seniorenstoel vaak in verschillende posities gezet worden, zodat ook dit aangepast kan worden aan de persoonlijke behoefte. Zo kun je dus weer heerlijk zitten en dat is wel zo prettig als jij minder mobiel bent en grote delen van de dagen zittend doorbrengt!

Gemakkelijker opstaan met seniorenstoel

Een ander probleem waar je tegenaan loopt als je minder mobiel wordt, is het feit dat het lastiger wordt om weer op te staan. Dat geldt niet alleen voor het moment wanneer je uit bed wilt komen, maar ook als je vanuit een zittende houding weer wilt gaan staan. Een seniorenstoel is daarom vaak iets hoger dan een gewone fauteuil, wat het al iets gemakkelijker maakt om je te laten zakken en om weer overeind te komen. Hoe dieper de fauteuil is, hoe lastiger het gaan zitten en opstaan immers ook is. Maar daarnaast is een seniorenstoel vaak ook een sta-opfauteuil, wat betekent dat er een mechanisme in zit dat jou vanuit een zittende houding naar een staande houding kan begeleiden. De stoel kan met een druk op de knop voor een deel met jou meebewegen, wat het opstaan een stuk vereenvoudigd. Dat is dus ook zeker een groot voordeel hiervan!

Op maat gemaakt

Als jij ergens een seniorenstoel gaat kopen, dan kun je vaak kiezen uit een aantal standaard modellen. Er zijn echter maar weinig zaken die dit product ook op maat kunnen leveren. Bij de Seniorenwinkel is dit echter wel een mogelijkheid! Zij beschikken met de Fitform collectie sowieso al over een uitstekend assortiment, maar zij hebben daarnaast ook nog eens de beschikking over een elektrisch verstelbare pasfauteuil. Dat stelt hen in staat om voor iedereen een seniorenstoel op maat te laten maken, een exemplaar dat echt perfect aansluit op het eigen lichaam! Is de kwaliteit van Fitform zitmeubilair hoe dan ook al hoog, bij de opmaat gemaakte exemplaren geniet je echt van nog veel meer comfort! Als je op zoek bent naar een goede seniorenstoel, dan moet je dus zeker eens een kijkje nemen op deseniorenwinkel.nl naar meer informatie over de mogelijkheden op dit gebied! Je bent bij deze zaak bovendien niet alleen maar aan het juiste adres op het moment dat jij een nieuwe fauteuil wilt gaan kopen, zij bieden ook veel andere hulpmiddelen die jou goed van pas kunnen komen. Denk dan aan:

  • rollators
  • seniorenbedden
  • orthopedische hoofdkussens
  • therapeutische elastische kousen

Allemaal zaken die jouw leven een stuk aangenamer kunnen maken en die verlichting kunnen brengen bij klachten die jij ervaart doordat jouw lichaam nu eenmaal ouder wordt en gebreken begint te vertonen. Niet alleen voor een seniorenstoel, maar ook voor andere hulpmiddelen kies je dus voor de Seniorenwinkel!


Comments are closed.