Nieuws

Online duurzaam nieuws lezen

zondag, 18-8-2019  

Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van een duurzame leefstijl, dit tot groot genoegen van de website GroenNieuws.nl. Dit is een weblog waarop je allerlei nieuws en leuke weetjes vindt met betrekking tot de aarde, het milieu en hoe je zelf een steentje kunt bijdragen aan een betere wereld. Duurzaam nieuws dus, in een hip jasje en makkelijk te lezen omdat het niet volstaat met vakjargon. Iedereen kan als hij of zij dat wil elke dag dingen doen om de wereld te verduurzamen. We zeggen niet voor niets: Een beter milieu begint bij jezelf, dit is namelijk echt zo. Als iedereen in zijn huishouden zijn steentje bijdraagt en zich op de hoogte houdt van al het duurzaam nieuws via GroenNieuws.nl kunnen we echt met zijn allen de wereld redden. Als particulier zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jouw huishouden te verduurzamen, namelijk:

  • Minder (of geen!) vlees eten.
  • Je afval scheiden (wel op de juist manier natuurlijk!).
  • Proberen minder water te gebruiken door korter te douchen.
  • De fiets te pakken in plaats van de auto.
  • Kiezen voor autovakanties dichterbij huis in plaats van verre vliegvakanties.
  • Kleding voor de lange termijn kopen in plaats van goedkope rommel die snel slijt.

Als je alle bovenstaande dingen doet ben je al aardig op weg naar een duurzaam huishouden. Probeer je kinderen, vrienden en andere familie ook aan te sporten om deze stappen te zetten. Laat ze bijvoorbeeld de website GroenNieuws.nl zien, zodat ze altijd op de hoogte zijn van al het duurzaam nieuws in Nederland.

Duurzaam nieuws: We eten teveel vlees

Als je googlet op manieren om duurzamer te leven is een van de eerste dingen die omhoog komt: minder of helemaal geen vlees eten. Dit klinkt een beetje omslachtig, maar het is eigenlijk heel logisch. Om vlees te produceren is er namelijk gigantisch veel water nodig, en bovendien heel veel voer. Dit voer moet ook allemaal geproduceerd worden, en als je dus een biefstukje eet gaat daar eigenlijk een ontzettend groot water- en stroomverbruik aan vooraf. Als je niet op de hoogte bent van dit soort duurzaam nieuws komt dit misschien als een verassing, maar vlees eten is echt ontzettend milieu-onvriendelijk. Daarom informeert GroenNieuws.nl je maar al te graag in hun duurzaam nieuws over hoe je je steentje bij kunt dragen aan een betere wereld, door onder andere minder vlees te eten. 

Een vegan lifestyle, is het mogelijk?

Als jij denkt dat het onmogelijk is om minder vlees te eten, kijk dan eens naar de grote vegan community die al sinds jaar en dag bestaat. Ons land kent steeds meer veganisten, en velen van hen zijn het bewijs dat je prima zonder voeding kunt die afkomstig is van dieren. Duurzaam nieuws laat namelijk zien dat ook planten proteïnen bevatten, en dat is goed nieuws voor de fanatieke sporters onder ons! Proteïne is namelijk de bouwsteen voor je spieren, en het feit dat je ze ook uit planten kunt halen wil zeggen dat ook jij kunt minderen met vlees eten. Wil je daarnaast nog meer betekenen voor onze planeet? Volg dan het duurzaam nieuws op GroenNieuws.nl om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid en een groene wereld. Lees meer…


Comments are closed.