Mens en gezondheid

Ken je deze praktijk voor acupunctuur in Alkmaar al?

zaterdag, 1-8-2020  

Als je specifiek op zoek bent naar een praktijk voor acupunctuur in Alkmaar dan zou je eens op de website van Acupuncturisten Overzicht kunnen kijken. Daar hebben ze namelijk (de naam zeg het natuurlijk al) een groot overzicht acupuncturisten op staan, verdeeld over het hele land. Ook Ruben Imming staat er tussen, met zijn praktijk voor acupunctuur in Alkmaar. De reden dat hij zich bij dit overzicht kon aansluiten is dat hij is aangesloten bij de officiële beroepsgroep, en dus gegarandeerd volgens de richtlijnen werkt. Bij het kiezen van wat voor een praktijk voor alternatieve geneeswijzen dan ook is het altijd aan te raden te letten op deze beroepsgroepen. Want je wilt natuurlijk niet bij iemand terecht komen die dat werk enkel als hobby doet, want dan weet je niet zeker of de behandeling het gewenste effect zal hebben. Maar als je specifiek een praktijk voor acupunctuur in Alkmaar zoekt dan heb je dus geluk, want Ruben Imming is als acupuncturist aangesloten bij de officiële beroepsgroep, vandaar zijn vermelding op de website van Acupuncturisten Overzicht.

Hoe werkt acupunctuur eigenlijk?

Ondanks dat het nog steeds een alternatieve geneeswijze is is acupunctuur al redelijk bekend onder het grote publiek. Ruben merkt in zijn praktijk voor acupunctuur in Alkmaar dat het aantal mensen dat vertrouwen heeft in deze Oosterse geneeswijze steeds groter wordt, mede natuurlijk door de mooie resultaten die de behandelingen geven. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? Je moet het eigenlijk zo zien: De naaldjes helen je niet, ze worden alleen ingezet op hele specifieke punten op de huid om bepaalde blokkades in je energiebanen op te heffen. Deze energiebanen worden je meridianen genoemd, en ondanks dat je ze niet kunt zien stromen er constant energieën door. Als gevolg van stress, weinig slaap of een ongezond leefpatroon kunnen deze energieën minder goed gaan stromen en dat resulteert in fysieke of mentale klachten. Een goede acupuncturist, bijvoorbeeld in de praktijk voor acupunctuur in Alkmaar, kan aan de hand van een polsdiagnose voelen waar er zich verstoringen bevinden. Deze worden vervolgens opgeheven door het plaatsen van naaldjes op zeer specifieke punten. Als de energie in je meridianen weer stroomt zoals het hoort kan je lichaam zichzelf herstellen, simpelweg doordat alle weefsels en organen weer de juiste hoeveelheid energie krijgen. 

Wat kost de praktijk voor acupunctuur in Alkmaar?

Als je voordat je een afspraak maakt wilt weten wat een behandeling bij de praktijk voor acupunctuur in Alkmaar kost dan zou je het beste even de website van Ruben kunnen bezoeken. Je vindt deze via de site van Acupuncturisten Overzicht. Liever een behandeling in een andere stad? Dat kan natuurlijk ook, je vindt er namelijk onder andere acupuncturisten in alle volgende steden:

  • Tilburg
  • Utrecht
  • Den Haag
  • Etten-Leur
  • Amersfoort

Dit is nog slechts een kleine selectie, naast de praktijk voor acupunctuur in Alkmaar. Grote kans dat er ook een praktijk bij jou in de buurt zit van een acupuncturist die tevens bij de officiële beroepsgroep is aangesloten. Je vindt deze eenvoudig via de website Acupuncturisten Overzicht, en als je doorklikt naar diens website kun je heel gemakkelijk de contactgegevens vinden om een eerste afspraak te maken. 


Comments are closed.