Mens en gezondheid

Is elektrisch roken minder slecht?

donderdag, 20-8-2020  

Veel mensen overwegen van het roken van normale sigaretten over te stappen op elektrisch roken, en dat is echt zo’n gek idee nog niet. Het is namelijk over het algemeen wat minder slecht voor je, maar niet in alle gevallen. Bij de webshop ea-sigaret vertellen ze je er graag alles over. Waar je erg op moet letten bij het roken van elektrische sigaretten is dat je alsnog nicotine kunt binnenkrijgen, afhankelijk van het type e-liquid dat je kiest. Deze liquids zijn er namelijk niet alleen in super veel smaken, maar ook in veel verschillende sterktes, en zowel met als zonder nicotine. Elektrisch roken kan dus zowel net zo slecht zijn als het roken van normale sigaretten als minder slecht voor je gezondheid. Als je het slim aanpakt dan kun je met de hulp van elektrische sigaretten zelfs makkelijker helemaal stoppen met roken. Dat is dan ook de reden dat veel mensen in eerste instantie overstappen op elektrisch roken. Je kunt daarmee namelijk wat makkelijker het gehalte aan nicotine controleren en dus afbouwen. 

Stoppen met roken door elektrisch roken

Als je wilt stoppen met roken dan is het niet alleen zaak dat je het gehalte aan nicotine gaat afbouwen, maar ook dat je de gewoonte zelf niet meer hebt. En dat tweede is nog lastiger dan het lijkt. Je bent het namelijk zo gewend om meerdere malen per dag een sigaretje te roken, dat je nu ineens niks meer te doen hebt in die vrije minuutjes. Het is namelijk voor velen echt een momentje voor zichzelf, en het is ontzettend raar om die momentjes ineens niet meer te hebben. Als je echter overstapt op elektrisch roken dan vervang je die sigaret dus gewoon voor de elektrische variant, en heb je alsnog die ‘rookmomentjes’ voor jezelf, maar dan natuurlijk met een vele lichtere variant. Je gebruikt dan gewoon een e-liquid met een veel lager gehalte aan nicotine dan je normaal met die sigaret zou roken, en zo kun je dus heel gemakkelijk uiteindelijk helemaal stoppen met roken. Op die manier zetten veel mensen elektrisch roken in om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken. Ze vervangen dus eerst die sigaret voor een minder slechte variant, en leggen ook deze na verloop van tijd aan de kant.

Is elektrisch roken lekkerder?

Ook een van de redenen dat mensen overstappen op elektrisch roken is dat ze het vaak veel lekkerder vinden. Bij het roken van elektrische sigaretten heb je namelijk de keuze uit veel meer smaakjes, en deze zijn vaak stuk een zoeter dan normale sigaretten. Bij ea-sigaret verkopen ze onder andere de volgende smaakjes e-liquid:

  • Allerlei fruitsmaakjes, zoals banaan, aardbei en mango
  • E-liquid met de smaak van tabak
  • Zoete smaken zoals vanille en appeltaart
  • Frisse smaakjes zoals menthol en munt

Doordat je bij elektrisch roken geen rook inademt maar waterdamp, is er een grotere veelzijdigheid aan smaken mogelijk. Dit maakt dat veel mensen het roken van elektrische sigaretten veel lekkerder vinden dan normale sigaretten. Het is zelfs lastig om een lievelingssmaak aan te duiden, simpelweg omdat er zóveel lekkere e-liquids zijn dat het nog lastig kiezen is…


Comments are closed.