Nieuws

Indian restaurant Indiapoort voor de lekkerste Indiase gerechten

vrijdag, 13-11-2015  

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst in een waar Indian restaurant gegeten. Ik zeg: ‘Indian’, want het menu en het personeel is eigenlijk allemaal Engelstalig. Zelf op de site vind je zowel Nederlandse als Engelse teksten. Ik vind dat wel wat hebben. Je waant je toch eerder in een internationale eetgelegenheid als men Engels spreekt dan wanneer iedereen je eigen taal spreekt. Dat komt de eetervaring alleen maar ten goede. Een vriend raadde me dit Indian restaurant aan vanwege de heerlijke curries. Zelf heb ik thuis weleens genoten van de Indiase keuken, maar als ik uit eten ga, dan ga ik toch meestal naar de traditionele Franse restaurants voor een lekker stukje vlees. Maar dit Indian restaurant, zoals mijn vriend het noemde, was toch echt zeker wel de moeite waard. Het gaat dus om het Indian restaurant Indiapoort in het centrum van Hilversum. We zijn er met zijn vieren gaan eten op een zaterdagavond. De toko zat helemaal vol en ik moet eerlijk zeggen dat ik redelijk bevooroordeeld was. Bij ‘Indian restaurant’ moet ik toch al snel denken aan een kleine eetgelegenheid met een paar tafeltjes waar het nooit echt druk is. Misschien wel druk wat betreft mensen die het eten komen afhalen, maar dat is het dan wel. Niets is minder waar wat betreft het Indian restaurant Indiapoort. Dit is een volwaardig restaurant, erg groot en met een decor waar aandacht aan is besteed. Mijn vriend had gereserveerd. Ik had geen idee, maar toen ik eenmaal binnen kwam zag ik meteen dat reserveren inderdaad zeer noodzakelijk is. De hele tent zat vol en het was nog maar half 7. Onvoorstelbaar, want ik woon al meer dan 10 jaar in Hilversum en ik had nog nooit van dit Indian restaurant gehoord.

De eerste indrukken van Indian restaurant Indiapoort

Zodra je binnenkomt, valt als eerste het decor op. Je stapt vanuit het typische Nederlandse Hilversum een totaal andere en exotische wereld binnen. Er wordt veel gewerkt met kussens en doeken die je meteen het gevoel geven alsof je midden in India bent. De kleuren zijn warm, zoals geel, oranje, rood, en bruin. Dit wordt gecombineerd met typisch Indiase muziek. Na binnenkomst voel je je meteen helemaal ontspannen door de totale ambiance. Vervolgens is er een gastheer in dit stijlvolle Indian restaurant die je in het Engels begroet. Deze gastheer is er puur voor het ontvangen van de gasten en is enorm gastvrij. Hij verstaat prima Nederlands, maar hij antwoord in het Engels. Het is echt alsof men je in dit Indian restaurant wil doen laten vergeten dat je gewoon uit eten bent in Nederland. We hadden gereserveerd, dus een ober kwam ons ophalen en begeleide ons naar de tafel die men voor ons had gereserveerd. Een fijne tafel achterin vlak bij de loungebanken. Van die loungebanken hebben we achteraf goed gebruik gemaakt, want na het heerlijke eten was het wel nodig om even uit te buiken, maar daarover later meer.  We hadden deze hele avond dezelfde ober. Hij was wel gewoon Nederlands, stelde zich netjes voor en verzorgde alles top in de puntjes. Ze werken met wijken, zodat de obers altijd het overzicht houden binnen hun eigen wijk en zo ook extra aandacht kunnen spenderen aan de gasten. Dit zorgt voor net even dat beetje extra comfort, want de ober begint er gaandeweg de avond een beetje bij te horen. Hij maakt deel uit van de ervaring zonder dat het vervelend is. Hij was er als je hem nodig had en op het moment dat je lekker zat te eten dan was hij onzichtbaar. Precies zoals dat hoort. Tot zo ver was alles helemaal in orde. De ontvangst was goed, de uitstraling van het restaurant was goed, de bediening was top en het was puur genieten. Maar het belangrijkste moest natuurlijk nog getest worden: Hoe zou het eten zijn in dit internationale Indian restaurant?

De lekkerste gerechten met een glimlach aan tafel gebracht

In dit Indian restaurant mocht ik volgens mijn vriend gerust hoge verwachtingen koesteren, maar niets kon mij voorbereiden op de smaakexplosie die ik zou ervaren. We konden met ons vieren individueel bestellen en dan vervolgens de gerechten met elkaar delen, zodat we verschillende smaken konden proeven. Dit werkt heel gemakkelijk met Indiaas eten, want je krijgt vaak een schaal rijst en een schaal met bijvoorbeeld Tika Masala. Die schalen kun je dan eenvoudig in het midden van de tafel plaatsen en als iedereen wat anders besteld heb je 4 verschillende gerechten. Dit helpt ook bij het maken van de keuze, want er staat zo veel lekkers op de kaart dat het moeilijk is om te kiezen. Als je immers voor A kiest dan zal je nooit weten hoe B smaakt. Dus we bestelden met ons vieren Tika Masala, Butter Chicken, Chicken Korma en Chicken Curry. Ik kan niet anders zeggen dan dat het inderdaad puur genieten was. Het ene gerecht was nog lekkerder dan het andere. Ik nam een hapje van de Tika Masala en ik dacht bij mezelf dat het niet lekkerder kon worden dan dit. Vervolgens nam ik een hapje van de Butter Chicken en ik ervoer een nieuwe smaak explosie. Dit ging maar door, want door het afwisselen van smaken kon je niet gewend raken aan hoe goed alles smaakt. Het was telkens opnieuw een waar genot voor de smaakpapillen. Al met al was mijn eetervaring in dit Indian restaurant dan ook perfect.


Comments are closed.