Mens en gezondheid

Biologische producten

zondag, 14-4-2019  

Bent u op zoek naar goede en lekkere biologische producten? Dan kan ik u de voedingsmiddelen van Moormann aanraden. Ik vertel u er in dit artikel graag meer over!

Wat zijn biologische producten precies?

Eet u al regelmatig biologische producten? Of doet u dat juist helemaal nog niet, maar heeft u er wel interesse in? In dat laatste geval snap ik het heel goed dat u eerst wilt weten wat biologische producten zijn, alvorens u ze gaat kopen en nuttigen. Biologische producten zijn nou eenmaal wat duurder dan niet-biologische producten. We snappen dan ook heel goed dat u niet zomaar biologische producten wilt aanschaffen, zonder dat u weet wat u nou eigenlijk koopt.

Bij biologisch vlees betekent dit bijvoorbeeld dat de dieren biologisch voer krijgen, meer ruimte hebben en altijd naar buiten mogen. Uiteraard moeten de weersomstandigheden dat wel toestaan. Daarnaast leiden ze ook een langer leven.

Waar herkent u biologische producten aan?

De term ‘biologisch’ is beschermd. Dat betekent dat niet iedere fabrikant zijn voedingsmiddelen biologisch mag noemen. Dat mag de fabrikant pas doen als het voedingsmiddel aan een aantal eisen voldoet. Biologische producten kunt u herkennen aan een groen, zwart of wit blaadje dat op de verpakking van het product staat afgebeeld. Dit is namelijk het biologisch keurmerk dat alle biologische producten sinds 1 juli 2012 in Europa moeten hebben. Daarnaast zijn er nog meer biologische keurmerken, zoals het EKO-logo. Wanneer een product dit logo heeft, betekent dat dat het product nog duurzamer is geproduceerd dan volgens de Europese regelgeving zou hoeven. 

Waarom eet ik biologische producten?

Sinds een aantal jaren eet ik alleen nog maar biologische producten. Bij het produceren van biologische producten wordt er rekening gehouden met mens, dier en natuur. Ik draag graag mijn steentje bij aan een betere wereld en ik geloof dat het eten van alleen maar biologische producten daarbij helpt. 

Vroeger kon je in de standaard supermarkt nog niet zo goed terecht voor biologische producten. Het nuttigen van alleen maar biologische producten werd gezien als iets dat alleen maar door ‘hippies en boomknuffelaars werd gedaan’. Je weet wel, van die mensen die in versleten kleren rondlopen, niets geven om hun uiterlijk en alleen maar met de natuur bezig zijn. Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal niet meer zo! Steeds meer mensen zien in hoe belangrijk het is om biologische producten te eten. Het wordt dan ook steeds normaler om biologische producten te eten. Dat kun je wel zien aan de schappen in de supermarkt. Daar kun je tegenwoordig namelijk steeds beter terecht voor biologische producten.

Wat is Moormann?

Moormann is een Duits bedrijf dat voor de lekkerste biologische producten zorgt. Dit doet het bedrijf al ruim 60 jaar. Door de jaren heen is Moormann uitgegroeid tot een grote en betrouwbare leverancier van uitstekende biologische producten.

Welke biologische producten vindt u bij Moormann?

Bij Moormann kunt u voor allerlei soorten biologische vlees terecht. Al dit vlees komen allemaal van betrouwbare, biologische leveranciers. Vervolgens wordt al het vlees biologisch verwerkt door de medewerkers van Moormann.

Bij dit soort biologische producten kunt u onder andere denken aan:

  • Biologisch hertenvlees
  • Biologisch konijnenvlees
  • Biologisch rundvlees 
  • Biologisch varkensvlees
  • Biologisch kippenvlees
Lees meer…


Comments are closed.